KUMLA FASTIGHETER SATSAR PÅ PADEL

Racketsporten Padel är en av Sveriges snabbast växande sporter. I det expansiva Sörbyområdet, vid korsningen Radiogatan-Mastgatan, uppförs nu en ny padelhall.

“Vi uppmärksammade tidigt sportens popularitet och att det finns ett stort önskemål om att kunna spela Padel i Kumla. Det känns därför oerhört roligt att kunna möjliggöra det önskemålet” säger Katarina Hansson, styrelseordförande för Kumla Fastigheter AB.

Hallen med fyra stycken spelplaner kommer drivas av den Hallsbergsbördige entreprenören och hockeyprofilen Mikael Andersell under det egna varumärket Papa Padel.

“Jag spelar mycket själv och känner att det finns behov av en Padelhall i Kumla. Padel är en sport och motionsform som passar såväl gammal som ung och jag kommer att satsa på att göra hallen tillgänglig för alla som vill prova” säger Mikael Andersell

Byggentreprenaden gick till NA Bygg AB som lämnade det bästa anbudet. “Det är ett kul projekt och självklart är det extra roligt att vara med och utveckla vårt närområde. Vi har många anställda som bor i Kumla så det är lite av vår hemmaplan” säger Gustav Falkenström, VD NA Bygg AB

Byggarbetet startade under senhösten 2018 och hallen väntas stå spelklar med invigning i augusti 2019.

I oktober 2018 påbörjades markberedning. I november var takstolarna på plats och nu är även alla fyra väggarna uppe, projektet håller tidplan.