Christel Hägglund driver restaurangen tillsammans med Tomas Carlsson. Christel är den som lagar maten. Oftast är det husmanskost på menyn. En generös salladsbuffé finns också för gästerna att ta för sig av.
–Vi köper lokalt så mycket det bara går. Kött och fågel är relativt enkelt att få tag på i rätt volymer, men en del fisk behöver vi ta från annat håll, berättar hon.
Även grönsaker inhandlas lokalt, delvis från kommunens odlingar i växthuset i Sjöparken.
–Vi skulle vilja ha möjlighet att köpa ännu mer därifrån, säger Christel Hägglund.
Goda Rum serverar fika, och det är hembakat och helt utan spår av e-ämnen eller andra artificiella tillsatser som erbjuds.
–Vi använder svenskt smör och svenska ägg.
Det totala matsvinnet är nästan obefintligt.
–Vi får hellre slut på någon rätt än gör för mycket som måste kastas bort. Det innebär att vi behöver vara lite kreativa och kunna lösa en ny rätt om något tar slut.
Kreativitet krävs också för att ta hand om det som eventuellt blir över.
–Kokt potatis kan rostas dagen efter, och får jag exempelvis fin röding över från lunchen kyler jag ner den och använder till en röra att servera på salladsbuffén, exemplifierar Christel Hägglund.
Hon har dessutom djur hemma, som får äta det svinn som av något skäl inte går att återanvända.
–Vi ger också hellre bort mat än slänger den. Det kan bli matlådor till personalen att ta hem, eller så skänker vi den till bättre behövande genom kyrkan.
–För mig är det en självklarhet att inte slösa och kasta bort mat.
